Vodafone Vakfı olarak, çocukların yanında duruyoruz.
-
Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Vakfı, genç nesilleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor.
Vakıf, 8 yıl önce hayata geçirdiği ve 400 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiği “Yarını Kodlayanlar” projesinin ardından şimdi de “Yapay Zekâ Yıldızları” adıyla yeni bir dijital eğitim projesi başlattı.
Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen yeni proje kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri Genç gönüllüler ve öğretmenlerin yönetiminde gerçekleştirilen eğitimlerle, öğrenciler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenme ve kendi projelerini geliştirme imkânı buluyor.
-
“Yapay Zekâ Yıldızları” projesinin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Yapay Zekâ eğitimleri ve sınıf atölyeleriyle öğrenciler başlangıçta 6 saatlik yapay zekaya giriş eğitimi alacak ve kodlama örneklerini göreceklerdir. 6 saat sonunda öğrenciler yapay zekâ ile ses, görüntü tanıma örneklerini hayata geçirebilecek ve isteklerine göre eğitimleri web sitesi ve gönüllü eğitmenlerle derinleştirebileceklerdir.
SUJ Global Hackathon ve Ulusal AI Hackathon olmak üzere yapay zeka odaklı iki hackathon düzenlenerek öğrencilerin kendi projelerini yapay zeka ile geliştirip destek almaları sağlanacaktır. Websitesi üzerinden eğitim içerikleri ve ders modüllerinin takip edilmesiyle öğrenciler dersler sonrasında yapay zekâ, Python, sanal gerçeklik gibi alanlarda bilgilerini derinleştirip uygulama yapabileceklerdir. Aynı zamanda öğrenciler sürdürülebilirlik alanında yapay zekâ ile çalışarak Yeşil Gezegen temasını teknolojik yeniklerle işleyeceklerdir. Teknoloji Sınıf Ağı ve Eğitim Çadırı ile yapay zekâ eğitimleri aynı zamanda mobil bir şekilde çeşitli şehirlerde ve merkezden uzak bölgelerde de yapay zekâ eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını desteklemede önemli katkı sağlamaktadır.
Projelere Göz At
-
Dijital Benim İşim
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital topluma dahiliyetlerini sağlamayı ve bilgi teknolojileri eğitimi almış kadınların işgücüne katılmasını amaçlıyoruz.
Detaylar
-
Çocuk ve Aile Merkezi
AÇEV ile birlikte deprem bölgesindeki çocuklar, ebeveynler ve genç kadınlar için bilimsel temelli programlarla çocukların bu süreçteki öğrenme kayıplarını telafi edebilmeyi, ebeveynlere çocuklarını destekleme becerileri kazandırabilmeyi ve genç kadınların güçlenebilmelerini hedefliyoruz. Kurduğumuz Çocuk ve Aile Merkezleri ile 1 yıl içerisinde 4500 çocuk ve ebeveyn ile 2500 genç kadına ulaşmayı hedefliyoruz.
Detaylar
-
Kırmızı Işık
Kadınların şiddetten korunmasına destek olmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda onları bilgilendirmek amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte Kırmızı Işık uygulamasını geliştirdik. Uygulamayı iOS ve Android marketlerden ücretsiz indirmek mümkün.
Detaylar
-
Tamamlanan Projeler
Detaylar