-
81 ilde 300.000+ çocuğa kodlama eğitimi
-
Gönüllü
-
%
İleride yazılım geliştirmeyi düşünüyorum diyen çocuk oranı
Gigabit toplumunun mimarları olan çocuklarımızın dijital yetkinliklerini kodlama ile geliştiriyor, teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştiriyoruz.
-
-
“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi ile deprem bölgesindeki çocukların yanında duruyoruz.
-
-
“Yarını Kodlayanlar” projemizde eğitimlerimiz online olarak devam ediyor.
Siz de 7-14 yaş arası çocuklarınızın evde kodlama öğrenmelerini desteklemek için hemen ücretsiz olarak başvurabilirsiniz.
Başvurmak için tıklayın.
-
Yeni fikirler hayal etmekle başlar.
Habitat işbirliğiyle başlattığımız Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında Ağustos 2016’dan beri Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik kodlama eğitimi veriyoruz.
Hedefimiz “kendin yap” kültürünün temelini oluşturan dört ana değerini çocuklara aktarabilmek: Hayal et, tasarla, yap, paylaş. Bu sayede “sadece teknoloji tüketen” değil “teknoloji üreten” bir nesil yetiştirmenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Eğitimlerimizle çocukların hayal güçlerini harekete geçiriyor ve hayal ettikleri düşünceleri tasarlayabilmelerine imkan sağlıyoruz. Eğitimlerde kullandığımız, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin çocuklara yönelik geliştirdiği “Scratch” programıyla çocuklarımız programlama hakkında fikir sahibi oluyor, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyor, kendi hayal dünyalarını oluşturup kendi oyunlarını üretebiliyorlar.
-
Bugüne kadar 81 ilde 300.000 çocuk bizimle kodlama eğitimi aldı.
Yarını Kodlayanlar katılımcılarının %51’ini kız çocukları oluşturmakta. Eğitimlerimize şirket çalışanlarımızın çocuklarını da dahil ederek İstanbul ve Ankara’da 200 çalışanımızın çocuğunu kodlamayla tanıştırdık.
2017 Ağustos ayında BTK çalışanlarının çocuklarına da eğitim vererek bu kapsamda 60 çocuğun kodlama öğrenmesine yardımcı olduk.
Düzenlediğimiz 14 hackathon ve fikir maratonları ile çocukların çevrelerinde gördükleri sorunlara yenilikçi çözümler üretmelerini sağladık.
2017 Şubat ayından başlayarak ülkemizdeki Suriyeli çocukları da projemize dahil ettik ve Şanlıurfa, Kilis ve İstanbul’da 1000’e yakın mülteci çocuğumuza kodlama eğitimi verdik. Şanlıurfa’da 10’u Suriyeli olmak üzere 25 gönüllü eğitmenle gerçekleştirdiğimiz eğitimlere katılanların %62’sini kız öğrencilerden oluştu. 80 Suriyeli ve 45 Türk çocuğun katıldığı hackhaton gerçekleştirdik.
Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak amacıyla, kodlama eğitimine ulaşmakta zorluk çeken sosyoekonomik anlamda dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara da bu fırsatı sunmak üzere bir eğitim tırıyla Anadolu turuna çıktık. Yarını Kodlayanlar Eğitim Tırımız, 2018’de 6 bin kilometrenin üzerinde yol kat ederek 13 ilde 3.700 çocuğa ulaştı
11-17 yaş arası gençlerimizin 2 veya 4 kişilik gruplar ile katıldığı çevre sorunları, doğal afetler, cinsiyet eşitliği ve engellilere yönelik proje ve fikirlerin ortaya konulduğu ve ilk 3’e giren takımlara ödüllerin verildiği fikir maratonu ve hackathonlarımızı gerçekleştirdik.
-
Yeşil Gezegen:
İklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve iklim kaynaklı afetler gibi konularda hazırlanan “Çevre Bilinci ve Afet Farkındalığı” eğitim içerikleriyle; öğretmenler, öğrenciler ve dolaylı olarak ebeveynlere gerekli bilgi birikiminin ve farkındalığın kazandırılmasını hedefliyoruz.
Yeşil Gezegen web sitesine ulaşmak için buraya tıklayın.
-
Yarını Kodlayanlar eğitim portalı:
Giderek daha dijital hale gelen bir toplumda; kendi kendine öğrenme, yeni becerilerin geliştirilmesi ve dijital okuryazarlık ihtiyacı giderek artıyor. Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında oluşturulan bu web sitesi ile çocukların, gençlerin ve eğitmenlerin dijital okuryazarlıklarını arttırmayı ve onlara yeni dijital beceriler kazandırmayı hedefliyoruz. Yarını Kodlayanlar eğitim portalına ulaşmak için buraya tıklayın.
-
Köy okulları:
Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla, 45 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurduk. Bu okullarda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 10 binden fazla çocuğa kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
-
SkillsUpload Jr. programı:
Vodafone Vakfı olarak Avrupa’daki diğer 6 Vodafone Vakfı ile birlikte çıktığımız yolda gençlerin dijital okuryazarlık becerilerinin artırılması için harekete geçtik. SkillsUpload Jr. programı kapsamında Türkiye ile birlikte Almanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, Romanya ve İspanya’nın destek verdiği ortak girişimle, öğrencilerin ve eğitimcilerin dijital teknolojileri yenilikçi, yaratıcı ve özgüvenli bir biçimde kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.
2008 yılında Vodafone ile Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak projemiz ile başlayan ortaklığımız, bugün Yarını Kodlayanlar projemizle devam ediyor. Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi’nde 81 ilde projenin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlayan Bilişim Elçilerimiz ile 4 yılda 1.000.809’dan fazla kişiye online ortamda temel bilgisayar kullanma eğitimlerimizi ulaştırdık. Bu ortaklığımızı 2012 yılında girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesini amaçlayarak kurduğumuz Uluslararası Girişimcilik Merkezi ile devam ettirdik. Bu program içerisinde girişimcilik ekosistem buluşmaları yaparak girişimcilik konusundaki doğru algının oluşmasını sağladık. Bugün de Habitat Derneği olarak Vodafone Vakfı ile bir araya gelerek “Yarını Kodlayanlar” projesini geliştirdik. Bu projemizin içerik çalışmalarını da, Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projemizin Bilişim Elçileri ekibinde de yer alan arkadaşların oluşturmuş olması bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Gönüllü gençlerin bir araya gelmesini ve kariyer hedeflerine yönelik katkı sağlamış olan bu projeler aynı zamanda doğru ve sürdürülebilir ortaklıkların da göstergesidir.
Projelere Göz At
-
Dijital Benim İşim
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital topluma dahiliyetlerini sağlamayı ve bilgi teknolojileri eğitimi almış kadınların işgücüne katılmasını amaçlıyoruz.
Detaylar
-
Tamamlanan Projeler
Detaylar