Yarını Kodlayanlar: Sosyal Hayata Destek Projesi
-
Yarını Kodlayanlar:
Sosyal Hayata Destek ProjesiProje kapsamında, depremden en çok etkilenen 4 ilimizde konteyner teknoloji sınıfları açılacak. Bu sınıfların ilki Adıyaman’da açıldı. Adıyaman’ın ardından Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da da konteyner teknoloji sınıfları kurulacak. Gezici eğitim çadırıyla birlikte afetten etkilenen 11 ilimizdeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret edilecek.
Proje kapsamında konteyner sınıflar ve gezici eğitim aracı ile birlikte toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Bunların dışında deprem bölgelerinden farklı illere göç eden çocuklara da proje kapsamında ulaşmayı hedefliyoruz.
-
Proje İçeriği:
-
Hem konteyner sınıflarda hem de gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklar için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek.
-
Oyun terapisiyle çocuklara psikososyal destek sağlanacak.
-
Bunların tamamı psikoloji alanında uzman isimlerden onay alınmış özel eğitim ve etkinlikler.
-
Bu etkinlik ve eğitimlerimiz, afetten etkilenen çocukların yerleştirildiği diğer illeri de kapsayacak.
-
Liseli gençler için hackathon:
“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesiyle bölgedeki çocuklar için konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracında zenginleştirilmiş ve psikoloji alanında uzman isimlerden onay alınmış özel eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Proje kapsamındaki etkinlik ve eğitimler afetten etkilenen çocukların yerleştirildiği diğer illeri de kapsayacak.
Ayrıca, liseli gençlere yönelik olarak düzenlenecek “Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu” ile yapay zeka ve diğer teknolojiler kullanılarak afet konusunda çözüm üretilmesi sağlanacak.
300 bini aşkın çocuğa ulaşıldı
-
300 bini aşkın çocuğa ulaşıldı
“Yarını Kodlayanlar” projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.
Bugüne kadar 81 ilde 300 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer 14 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 7,7 TL değerinde sosyal fayda yarattı. “Yarını Kodlayanlar” eğitimlerine online eğitim platformu Yarinikodlayanlar.com üzerinden de ücretsiz ulaşılabiliyor.
Projelere Göz At
-
Dijital Benim İşim
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital topluma dahiliyetlerini sağlamayı ve bilgi teknolojileri eğitimi almış kadınların işgücüne katılmasını amaçlıyoruz.
Detaylar
-
Tamamlanan Projeler
Detaylar