“Geleceğin Karakartalları” Geleceğin Kod Yazıcıları Arasına Katıldı.

Vodafone ve Beşiktaş JK ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” kapsamında İstanbul’da kampa alınan genç yetenekler için Vodafone Park’ta kodlama eğitimi düzenlendi. Türkiye Vodafone Vakfı’nın “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında düzenlenen eğitimde, yaşları 8-13 arasında değişen 35 çocuk, programlama hakkında fikir sahibi olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı.

Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesinde İstanbul’da yetenek kampına alınan genç finalistler, teknolojinin dili kodlamayla tanıştı. Beşiktaş JK’nın altyapısına girebilmek için büyük finale hazırlanan 8-13 yaş arası 35 çocuk, Türkiye Vodafone Vakfı’nın “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında Vodafone Park’ta düzenlenen kodlama eğitimine katıldı. Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel’in de izlediği eğitim yaklaşık 2 saat sürdü. Eğitimde, genç yeteneklere programlamaya giriş, uygulama yapmak, hikâye oluşturmak ve oyun yapmak gibi konularda bilgi verildi. “Geleceğin KaraKartalları”, programlama hakkında fikir sahibi olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı.

Bir ülkenin en değerli varlıklarından birinin gençler olduğuna dikkat çeken Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, ‘Yarını Kodlayanlar’ ve ‘Geleceğin KaraKartalı’ gibi sosyal projelerimizle Türkiye’deki gençlerin gelişimine destek veriyoruz. Gençler, bizim geleceğimiz. Onları geleceğe hazırlamak bizim görevimiz. Dijitalleşme, bugün artık her alanda fırsat eşitliği sağlayan önemli bir değer. Hem spor hem de eğitim alanındaki projelerimizde hedeflediğimiz sosyal faydayı sağlayabilmek için dijitalleşmenin gücünü kullanıyoruz. Bugün de genç sporcu adaylarımızı dijital dünyanın dili kodlamayla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizi geleceğin heyecan verici dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz.”

Büyük final 13 Temmuz’da

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde bölge elemelerini geçen 8-13 yaş arası 35 çocuk, Beşiktaş JK’nın Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen “Geleceğin KaraKartalı Yetenek Kampı” için İstanbul’da buluştu. Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenörlerinin gözetiminde 3 gün boyunca antrenman yapan genç yetenekler, yarın (13 Temmuz) Vodafone Park’ta düzenlenecek final etkinliğine katılacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş JK altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için www.geleceginkarakartali.com adresi ziyaret edilebilir.

add-or-plus app-store block brand-outline broadband-mid broadband bundles-hi-dark call calls-contacts-mid chat chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close community customer-care dashboard-hi dashboard deals delivery gonulluluk help location-hi location mail members menu mobile-hi-dark mobile-mid mobile my-vodafone network-signal-hi network offer-badge-percent offer-badge pause play quote-left Created with Sketch. quote-right Created with Sketch. rank-virtuoso report reports return-product roaming search security-mid security share social-facebook social-google-plus social-instagram social-twitter social-youtube tail tick top-up tv upgrade-mid video vodafone-logo-white vodafone