-
81 ilde 37 bin kadının başarı hikayesine destek verdik
-
15 kategoride 52 bini aşkın ilan ile 7/24 açık dijital mağaza tüm Türkiye’nin hizmetinde
-
1 milyon TL’nin üzerinde satış
El emeği, göz nurunu bilgi teknolojileriyle birleştirdik; hem ekonomik hem sosyal açıdan kadın gücünü her zaman destekliyoruz.
-
Hobi olarak başlanan çalışmaların gelir getiren faaliyetlere dönüşümü
Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesine, eğitim ve refah seviyelerinin artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın projesini Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürüttük. Projeyle, girişimci kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin dijital teknolojilerin getirdiği yeniliklerle kolayca satılmasına ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesine olanak sağladık.
-
Dijital mağaza, tüm Türkiye’nin hizmetinde
Kadın kursiyerleri tüketiciyle buluşturma amacıyla açılan oncekadin.gov.tr web sitesinde, tüm Türkiye’ye 7/24 hizmet veren dijital mağazayla kadınlarımıza dijitalleşme yolunda sağlam bir zemin yaratmanın mutluluğunu yaşadık. Yaklaşık 30 bin üyesi bulunan oncekadin.gov.tr dijital mağazasında bugüne kadar 15 kategoride 52 bini aşkın ilan verildi, 1 milyon TL’nin üzerinde satış yapıldı.
-
-
Girişimcilikte Önce Kadın projemiz, UN Global Compact’in Navigating the Future of Business and Human Rights: Good Practice Examples raporunda iyi uygulama olarak yer aldı. Rapor, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne katılan şirketlerden alınan iyi uygulamaları sunuyor, dünyadaki Küresel İlkeler Sözleşmesi Yerel Ağları’nın yedi ana temayı ilerleten girişimleri gösterir: işin geleceği, iklim adaleti, etkili çözüm ve şikayet mekanizmaları, göçmen hakları, cinsiyet eşitliği, durum tespiti ve çalışma yoksulluğu ile mücadele.
Rapor için tıklayın
-
-
Başarılı girişimci kadınların desteklenmesi ve projede yer alan diğer kadınlara rol model olarak hikâyeleriyle ilham vermeleri hedefiyle her dönem sonunda Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması düzenledik. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda Türkiye’nin dört bir yanından toplam 621 başvuruyla bugüne kadarki en yüksek başvuruya ulaştık. Kursiyerlerin kendi üretimleri olan el yapımı ürünlerle katıldığı ve projenin internet sitesi aracılığıyla satış yaptığı yarışmada katılımcılar, satış adedi, oncekadin.gov.tr’ye yüklenen ilan adedi, kargolu ve kargosuz satış tutarları gibi sayısal verilerle değerlendirildi. 3 kişiye Büyük Ödül, 2 kişiye ise Jüri Özel Ödülü ve en yenilikçi ürünü tasarlayan proje katılımcısına Üründe İnovasyon Ödülü olmak üzere 6 kadına girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için toplamda 43 bin 500 TL’lik cansuyu sermayesi sunduk. Proje kapsamında başarılı girişimci kadınlar için bugüne kadar 120 bin TL cansuyu sermayesi sağlamış olduk.
-
-
Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması Yayında!
Uygulama sayesinde kadınlar daha önce Halk Eğitimi Merkezlerinde sınıf içi verilen girişimcilik ve teknoloji eğitimlerini ücretsiz olarak alabiliyorlar. Eğitimlerini tamamlayan kadınlar Halk Eğitimi Merkezi’nden mesleki eğitimlerini alarak uygulama üzerinden kolayca oncekadin.gov.tr’ye ürünlerini yükleyip, aile bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar.
Uygulamayı IOS ve Android marketlerden ücretsiz indirebilirsiniz.
Projelere Göz At
-
Yarını Kodlayanlar
Habitat işbirliğiyle başlattığımız Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında Ağustos 2016’dan beri Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik kodlama eğitimi veriyoruz.
Detaylar
-
İlk6Yıl Uygulaması
Araştırmalar, çocuğun kişilik gelişiminin büyük ölçüde okul öncesi dönemde tamamlandığını ortaya koyuyor. Dolayısıyla, çocuğa yapılacak en büyük yatırımın da bu dönemde olması gerekiyor. AÇEV işbirliğiyle geliştirdiğimiz ‘İlk6Yıl’ mobil uygulamasıyla, ebeveynlere çocuklarının ilk 6 yılında ihtiyaç duyacakları bilgi ve desteği “online” olarak sunuyoruz. Bugüne kadar 512 binin üzerinde indirilme sayısına sahip uygulamayı iOS ve Android marketlerden
Detaylar
-
Düşler Akademisi
Kasım 2008'den beri desteklediğimiz projeyle 6.000'den fazla engelli ve sosyal dezavantajlı bireye eğitim, sanat ve spor aracılığıyla dokunuyor, toplumsal değişime katkıda bulunuyoruz.
Detaylar
-
Girl Effect Programı
Mobil teknolojiyi sosyal değişimin itici gücü olarak konumlandıran Vodafone Grup Vakfı, kız çocuklarının mobil teknoloji ve içeriğe erişimi alanında çalışmalar yürüten Girl Effect programıyla güçlerini birleştirdi. Bu işbirliğiyle sekiz ülkeden 7 milyon kız çocuğunun, Springster adlı mobil platforma erişim yoluyla desteklenmesi hedefleniyor. Detaylı bilgi için tıklayın.
Detaylar
-
Şehit Ailelerine Destek Fonu
Türk Kızılay işbirliği ile oluşturduğumuz Şehit Ailelerine Destek Fonu kapsamında şehit çocuklarına eğitim başarı bursu sağlıyor, onların okul başarılarını destekliyoruz.
Detaylar
-
Girişimcilikte Önce Kadın
Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesine, eğitim ve refah seviyelerinin artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın projesini Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürüttük. Projeyle, girişimci kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin dijital teknolojilerin getirdiği yeniliklerle kolayca satılmasına ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesine olanak
Detaylar