MIT Profesörü Mitchel Resnick Türkiye Vodafone Vakfı’nın Etkinliğine Katıldı

MIT profesörlerinden, Scratch programlama dilinin yaratıcısı Mitchel Resnick, Türkiye Vodafone Vakfı'nın online olarak düzenlenen "Dijital Uçurumu Kapatmak" etkinliğinde onur konuşmacısı oldu. Resnick, "Çocuklarımızın geleceğe hazır olmasını istiyorsak, onlara yaratıcı düşünme becerisi kazandırmayılız" dedi.

"İyilik için teknoloji" vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, daha iyi bir dünya için kapsayıcılık ve dijital yetkinlik açığının kapatılması konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği "Dijital Uçurumu Kapatmak" etkinliğinde MIT profesörü Mitchel Resnick'i ağırladı. Scratch programlama dilinin yaratıcısı Resnick, onur konuşmacısı olarak katıldığı etkinlikte yaratıcı öğrenmenin önemine dikkat çekti.

Etkinlikte "Herkes İçin Yaratıcı Öğrenme" konulu bir sunum yapan Resnick, şunları söyledi:

"MIT olarak geliştirdiğimiz Scratch programının Türkiye'de 'Yarını Kodlayanlar' projesi aracılığıyla çocuklara aktarılmasından büyük heyecan duyuyoruz. Scratch'i geliştirirken amacımız, gençlerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmekti; çünkü, günümüzün hızla değişen toplumunda yaratıcı düşünmek ve hareket etmek çok önemli. Çocuklar, Scratch ile sadece kodlamayı öğrenmiyor, aynı zamanda kendilerini ifade etme; kendi etkileşimli öykü, oyun ve animasyonlarını yaratıp paylaşma ve yaratıcı düşünme becerilerini de geliştiriyor. Sayısal kavramları, problem çözmeyi, birlikte çalışmayı, empati kurmayı ve yaratıcı düşünmeyi öğreniyorlar. Yaratıcı öğrenmenin 4 temel ilkesi var: proje, tutku, oyun ve akran. Çocuklara projelerde çalışma, tutkularını esas alma ve akranlarıyla birlikte oyun dolu bir ortamda çalışma imkânı vermek önemli. Çocukların yarının hızla değişen toplumuna hazır olmasını istiyorsak, onlara yaratıcı düşünme becerileri kazandırmalıyız. Bunu yapmanın en iyi yolu ise onları desteklemek, tutkularını esas almak ve akranlarıyla dayanışma içinde ve bir oyun mantığıyla çalışmalarını sağlamak."

add-or-plus app-store block brand-outline broadband-mid broadband bundles-hi-dark call calls-contacts-mid chat chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close community customer-care dashboard-hi dashboard deals delivery gonulluluk help location-hi location mail members menu mobile-hi-dark mobile-mid mobile my-vodafone network-signal-hi network offer-badge-percent offer-badge pause play quote-left Created with Sketch. quote-right Created with Sketch. rank-virtuoso report reports return-product roaming search security-mid security share social-facebook social-google-plus social-instagram social-twitter social-youtube tail tick top-up tv upgrade-mid video vodafone-logo-white vodafone