“Yarını Kodlayanlar” Projesinde Yapay Zekâ Eğitimleri Başladı

"YARINI KODLAYANLAR"DA 2022 YILINDA 3 BİN GENCE YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ VERİLECEK

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin ortak projesi "Yarını Kodlayanlar" kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında 14-17 yaş arası gençlere yönelik Yapay Zekâ eğitimlerine başlandı. Gençlerin Yapay Zekâ temelli kodlama yetkinliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerle, yıl sonuna kadar 60 eğitmenle 3 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesi, çocuk ve gençleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında 225 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında, 14-17 yaş arası lise öğrencilerine yönelik Yapay Zekâ temelli kodlama eğitimlerine başlandı. Eğitici eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Aralık 2021'de başlayan eğitimlere bugüne kadar 40 genç katıldı. Haftada 4 gün 16 saat süren online eğitimlerde, gençlere Python programlama dili, temel makine öğrenmesi, basit regresyon, çoklu regresyon, karar ağacı ve rastgele orman regresyon uygulamaları gibi konularda bilgi veriliyor. Yarını Kodlayanlar Yapay Zekâ eğitimleriyle, 2022 sonuna kadar 60 eğitmenle 3 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

Yapay Zekâ eğitimlerini değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

"Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 6 yıl önce başlattığımız 'Yarını Kodlayanlar' projesini büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Teknolojiyi insanlığın iyiliği için, toplumun sosyal bir ihtiyacına cevap vermek için nasıl kullanabiliriz diye düşündüğümüz bir dönemde, dedik ki, biz önce insanların teknoloji okuryazarlığını, teknolojiye olan yatkınlığını artırmak için bir proje yapalım ve çocuklardan başlayalım. Böylece, Ağustos 2016'da Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 yaş arasındaki çocuklarımıza dijital dünyanın lisanı kodlamayı öğretmeye başladık. 'Yarını Kodlayanlar' projemizle, tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bugüne kadar 81 ilde 225 binin üzerinde çocuğumuza kodlama öğrettik. Eğitim içeriklerimizi sürekli zenginleştiriyoruz. Scratch eğitimlerinin yanı sıra farklı dijital eğitim başlıklarıyla çocukların dijital yetkinliklerini artırmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 14-17 yaş arası lise öğrencilerine yönelik Yapay Zekâ eğitimlerimize başladık. Amacımız, gençlerin Yapay Zekâ temelli kodlama yetkinliklerini geliştirmek. Bu eğitimlerle bir yılda 3 bince ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimize ulaşmak için eğitimlerimizi her hafta düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yapay Zekâ'ya ilgi duyan tüm gençleri eğitimlerimize bekliyoruz."

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu:

"Türkiye Vodafone Vakfı işbirliği ile başlattığımız ve binlerce çocuğun hayatına dokunan Yarını Kodlayanlar projemizin kapsamını her geçen gün arttırmanın haklı sevinci ve gururu içerisindeyiz. Geçtiğimiz süreç kodlama bilmenin, okuma yazma bilmek kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Biz de projemiz ile ülkemizin yaşadığı dijital dönüşüme öncü olan süreçler geliştirerek, gençlerimizin, geleceğin dijital dünyasına hazırlanmasına katkı sağlamaktayız. Projemiz kapsamında 14-17 yaş arasında lise öğrencilerine yönelik Phyton temelli Yapay Zekâ eğitimlerini bu yıl 3 bin gencimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda çeşitli meslek liseleri ile ortaklıklar geliştirerek bu öğrencilerin yazılıma ve kodlamaya yönelmesi için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. İnanıyorum ki içerikleri zenginleşen ve daha fazla gencin yararlanacağı bu değerli proje ile toplumları dönüştüren ve liderlik eden bireylerin ortaya çıkmasına destek olacacağız. Çünkü biliyoruz ki 21. yüzyıl dijital yetkinlikleri ile bireylerin toplumları dönüştürdüğü ve liderlik ettiği bir yüzyıl olacaktır."

The Clubhouse Network işbirliği

Yarını Kodlayanlar'da 14-17 yaş grubu gençlere Yapay Zekâ'nın yanı sıra mobil uygulama geliştirme ve oyun konularında da bilgi veriliyor. Diğer yandan, iki yıl önce dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile yapılan işbirliği kapsamında, online ortamlarda The Clubhouse Network içinde yer alarak gençlerin bu gruplara dahil edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Yapay Zekâ eğitimlerine birkaç meslek lisesinin de dahil edilmesi ve böylece özellikle istihdam edilebilir gençlerin dijital yetkinliklerinin artırılması da hedefler arasında bulunuyor.

225 bini aşkın çocuğa ulaşıldı

"Yarını Kodlayanlar" projesiyle, Türkiye'nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde çocuklara programlama hakkında fikir sahibi olma, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapma, kendi hayal dünyalarını oluşturma, kendi oyunlarını üretme imkânı sunuluyor. Bugüne kadar 81 ilde 225 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında, 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL'lik yatırım 4,4 TL değerinde sosyal fayda yarattı.

add-or-plus app-store block brand-outline broadband-mid broadband bundles-hi-dark call calls-contacts-mid chat chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close community customer-care dashboard-hi dashboard deals delivery gonulluluk help location-hi location mail members menu mobile-hi-dark mobile-mid mobile my-vodafone network-signal-hi network offer-badge-percent offer-badge pause play quote-left Created with Sketch. quote-right Created with Sketch. rank-virtuoso report reports return-product roaming search security-mid security share social-facebook social-google-plus social-instagram social-twitter social-youtube tail tick top-up tv upgrade-mid video vodafone-logo-white vodafone