Yarını Kodlayanlar | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Yarını Kodlayanlar

Yarını Kodlayanlar projemiz kapsamında Türkiye’nin dijitalleşme süreci içerisinde teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile  ile  7-14 yaş arası çocuklar, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin geliştirdiği “Scratch” kodlama programı üzerinden kodlama eğitimi alıyorlar.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak, Ağustos 2016 tarihinden bu yana,  Habitat Derneği işbirliği ile  yürüttüğümüz Yarını Kodlayanlar Projemiz ile gigabit toplumunun mimarları olan çocuklarımızın dijital yetkinliklerini, kodlama eğitimleriyle geliştiriyoruz.

Yarını Kodlayanlar projemiz kapsamında Türkiye’nin dijitalleşme süreci içerisinde teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile  ile  7-14 yaş arası çocuklar, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin geliştirdiği “Scratch” kodlama programı üzerinden kodlama eğitimi alıyorlar. Bu eğitimlerde çocuklarımız, programlama hakkında fikir sahibi oluyor, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyor, kendi hayal dünyalarını oluşturuyor, kendi oyunlarını üretebiliyorlar. Eğitimlerimizi Habitat Derneği’nin gönüllü genç eğitmenleri ile gerçekleştiriyoruz. Scratch eğitimi alan çocuklar aynı zamanda takımlar halinde çalışarak mBot robotları ile tanışıyor,  Makey Makey uygulamaları ile Elektronik ve devre  sistemlerinin temelini öğreniyorlar.  Eğitimlerin devamında ise öğrencilerin öğrendiklerini uygulayabilmeleri için tüm günlük hackathonlar düzenliyoruz.

Bizler Kodlamanın sadece dijital dünyanın lisanı değil, aynı zamanda bir “kardeşlik dili” olduğuna inanıyor, aynı zamanda Suriyeli mülteci çocuklarımızı da eğitimlerimize dahil ediyoruz.

2016 yılında başlattığımız projemizle bugüne kadar 6 ilde toplam 1.800’ün üzerinde  çocuğa kodlama eğitimleri verdik ve 600 çocugumuzu da hackatonlarda robotlarla tanıştırdık.

Yeni Dönemde  ise Yarını Kodlayanlar tüm Türkiye’ye açılıyor. 30 İlde 10.000 çocuğumuz kodlama öğrenme fırsatı yakalayacak, hackathonlara katılıp robotik deneyimi yaşayacak. Projenin yeni modülü ile çocuklar Arduino eğitimi alarak elektronik uygulamalar geliştirecek ve uluslararası platfromlarla buluşarak hayallerini  dijital ortama taşıma fırsatı yakalayacak.