Şehit Ailelerine Destek Fonu | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Şehit Ailelerine Destek Fonu

Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda vakfımızın çatısı altında gerçekleştirdiği sosyal yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Son 10 yılda 4 milyon vatandaşın hayatına dokunan ve 29 milyon TL'lik sosyal yatırım yapan vakfımız, şehit aileleri için 5 milyon TL sosyal yatırım yapıyor.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak öncelik verdiğimiz şehit çocuklarına, 5 milyon TL'lik toplam yatırımın 1 milyon TL'sini bu yıl okul başarılarını desteklemek üzere eğitim başarı bursu olarak sağlayacağız.

Bir yılda 1 milyon TL olarak belirlenen eğitim başarı bursu, Temmuz 2015 - Temmuz 2017 döneminde şehit vermiş ailelerin çocuklarını kapsayacak. Eğitim başarı bursları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanan veriler doğrultusunda belirlenen 630 şehit çocuğuna okul seviyelerine göre oluşturulan ihtiyaç haritası doğrultusunda Türk Kızılayı liderliğinde dağıtılacak. Buna göre, ilköğretim çağındaki çocuklar için yıllık 1.000 TL, lise çağındaki gençler için yıllık 1.300 TL, üniversite çağındaki gençler için ise yıllık 2.600 TL burs verilecek. Eğitim başarı bursu, 2017-18 eğitim ve öğretim yılı içinde birinci ve ikinci dönem başlarında eşit miktarlara bölünerek verilecek.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak şehit çocukları için tahsis edilen eğitim başarı bursu, Türk Kızılayı'nın Halkbank işbirliğiyle yürüttüğü "Kızılay Kart" üzerinden ilgili şehit ailesine iletilecek. Kişiye özel bir akıllı kart sistemi olan "Kızılay Kart" ile, belirlenen yardım tutarlarını lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak mümkün oluyor.