Vodafone İle Çocukların İlk 6 Yılı Anne ve Babaların Cebinde | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Vodafone İle Çocukların İlk 6 Yılı Anne ve Babaların Cebinde

Türkiye Vodafone Vakfı Ve Açev İşbirliğiyle Geliştirilen Mobil Uygulama, Anne Ve Babalara Ücretsiz Çocuk Gelişim Rehberi Sunuyor

Türkiye Vodafone Vakfı ve AÇEV işbirliğiyle geliştirilen "İlk6Yıl" uygulaması, çocukların yaşamındaki en önemli dönem olan ilk 6 yıla ilişkin güncel bilgiler sunarak, anne ve babaların hayatını kolaylaştırıyor. Ücretsiz sunulan "İlk6Yıl" uygulaması, 1.200 maddelik bilgi haznesiyle anne ve babalara rehberlik ediyor. İki günde bir kullanıcının telefonuna gelen bilgiler; fotoğraflar, eğitici videolar ve animasyon filmlerle destekleniyor. Uygulama, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

Ülkemizde toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla 2007'den bu yana faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, bireylerin hayatında fark yaratacak ve yaşamlarını daha iyiye doğru değiştirmelerini sağlayacak çözümler sunmaya devam ediyor. Kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlendirilmesine yönelik "Vodafone Önce Kadın" programı çatısı altındaki çalışmalarına bir yenisini ekleyen Türkiye Vodafone Vakfı, AÇEV işbirliğiyle geliştirdiği "İlk6Yıl" mobil uygulamasını kullanıma sundu. Anne ve babalara destek olmak amacıyla geliştirilen uygulama, çocukların yaşamındaki en önemli dönem olan ilk 6 yıldaki gelişimin, anne ve babalar tarafından mobil teknoloji aracılığıyla takip edilmesini sağlıyor.

Yaşa göre güncel bilgiler

Anne, baba ve çocuk gelişimi konusunda geniş kapsamlı bir dijital rehber niteliği taşıyan "İlk6Yıl" uygulaması, güncel bilgilerin yer aldığı 1.200 maddelik kapsamlı bir çocuk büyütme rehberi olarak öne çıkıyor. Google Play ve Apple Store'da kullanıma açılan, Android ve iOS işletim sistemleriyle uyumlu olan uygulama, AÇEV tarafından hazırlanan özgün içeriklerle, çocuğun yaşına göre ve hemen uygulanabilecek pratik bilgiler ve öneriler sunuyor. Çocuğun gelişim özelliklerine göre farklı başlıklar altında sunulan bu bilgiler; fotoğraflar, eğitici videolar ve animasyon filmlerle destekleniyor ve iki günde bir kullanıcının telefonuna geliyor. Uygulamada ayrıca, anne, baba ve çocuk açısından önemli tarihlerin kaydedilebileceği takvim, çocuğun boy ve kilosunun takip edilebileceği ölçüm ve yine çocuğa ait fotoğraf ve videoların saklanabileceği ve paylaşılabileceği albüm alanları da bulunuyor.

Hasan Süel: "Sosyal dönüşüme katkıda bulunuyoruz"

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

"Türkiye Vodafone Vakfı olarak, toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için çalışıyoruz. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın itici gücü konumunda bulunan telekomünikasyon sektörü ve 'bilgiye anında erişim' imkânı ile mobil iletişim teknolojileri, toplumsal dinamikleri, yaşantıları ve iş yapma biçimlerini kökünden değiştirebilecek çok güçlü bir potansiyel barındırıyor. Bu konuda, bir dünya devinin iştiraki olarak, bizim omuzlarımızdaki sorumluluk ise mobil iletişimin gücünü ülkemizde daha fazla birey için erişilebilir kılmak ve sosyal inovasyon alanında örnek olacak atılımlarda bulunmak. Yaptığımız sosyal yatırımlarla, toplumumuzun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Başka bir deyişle, mobil teknolojilere dayalı yenilikçi çözümlerle sosyal dönüşüme olumlu katkıda bulunuyoruz. Bu kapsamda, daha önce yine AÇEV işbirliğiyle geliştirdiğimiz ve ücretsiz sunduğumuz Anne-Çocuk SMS Servisi'ni bir adım öteye taşıyarak anne ve babalara yönelik 'İlk6Yıl' uygulamasını geliştirdik. Çocuğun doğumundan itibaren ilk 6 yıllık dönemde her aya özel gelişimsel bilgiler veren bu uygulamayla, anne ve babalara destek olmayı hedefliyoruz."