Vodafone Gönüllülerinden Soma Ziyareti | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Vodafone Gönüllülerinden Soma Ziyareti

Türkiye Vodafone Vakfı destekleriyle, Vodafone Gönüllüleri liderliğinde Soma’daki çocuklarımız için yepyeni oyuncaklar, giysiler, ayakkabılar getirerek yardım kampanyası düzenlendi. Toplanan hediyeler Vodafone Gönüllüleri tarafından hediye paketi yapıldıktan sonra Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezimize gönderildi. Temsilen hediyeleri dağıtmak üzere merkezimizi ziyaret eden Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Dr. Hasan Süel ve Vodafone Gönüllülerinden Şengül Baydar, Damla Hacıoğlu ve Cansu Uysalel hediyeleri Somalı çocuklarımızla paylaştı.

Yine Vodafone Gönüllülerimizden Burak Öztürk Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezimizde teknoloji eğitimi vererek Somalı kadınlara tecrübelerini aktardı.

Vodafone Gönüllülerimiz Soma ziyaretleri sonrası duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Soma ziyareti benim için en anlamlı ziyaretlerden biriydi.Soma’ya girmek bile içimi cız ettirdi, maden kazası olan havayı teneffüs etmek , onlarla aynı duyguları daha yakından paylaşmamı sağladı. Türkiye Vodafone Vakfı’nın Önce Kadın merkezinin kadınlara sadece eş ve anne olmayı değil, kendilerini bir kadın , işer yarar bir birey olmayı hissettirdiğini gördüm. Kadınların çoçuklarına, torunlarına , yeğenlerine... dağıttığımız hediyeler ise hem kadınları hem çoçuklarınının yüzünü güldürdü.Bana bakan güzel gözler görmek, hediyelerini benden beklemeleri ise, kendim adıma onları mutlu etmenin hazzını yaşattı. Vodafone Gönüllüsü olarak kadınlarla ,çoçuklarla daha yakından iletişime geçmemi sağladığı için Türkiye Vodafone Vakfı’na teşekkürlerimi iletiyorum. Önümüzdeki gönüllülük projelerinde beraber olmak dileğiyle.
Damla Hacıoğlu

Bu yola çıkmak, o atmosferde bulunmak ve aynı havayı solumak bana tarif edemeyeceğim duygular yaşattı. Soma’daki kadın ve çocukların yüzündeki bir tebessüm bana dünyadaki tüm mutlulukları getirmiş durumda. Hepinizin ellerine ve yüreğine sağlık.
Şengül Baydar

Şirketimizin Sosyal Sorumluluk konusunda hassasiyetini hepimiz biliyor ve Vakfımızın çalışmalarını çeşitli platformlarda duyuyor, öğreniyoruz. Ama her konuda olduğu gibi, yapılanı yerinde görmek, bizzat katılımcılardan tecrübelerini dinlemek ve onların sevinçlerine şahit olmak bambaşka! Bizlere bu imkanı tanıdığınız ve kursiyerlere sertifikalarının dağıtıldığı bu mutlu günde sizlerle olmamızı mümkün kıldığınız için çok teşekkürler. Eğitimlerini tamamlayarak keyif aldıkları bir iş imkanı kazanan Somalı kadınların mutluluğunu görmek bana bir kez daha hatırlattı: önemli olan hayatımızda ve kesiştiğimiz hayatlarda güzel ve güzel olduğu kadar da anlamlı izler bırakmak gerçekten!
Cansu Uysalel

Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezine kadın kursiyerler gelmeden önce merkezi gezerken dikkatimi çeken merkezin duvarlarındaki panolarda Teknolojide Kadın Hareketi projemizin ilk eğitiminin gün sonunda çekilen fotoğrafıydı. Üç yıl önce kendimi böyle ses getiren bir projenin içinde görmek mutlu ve gururlu olarak güne başlamamı sağladı. Eğitimimize 50’den fazla Somalı kadının katılımı ile başladık. Önce yaklaşık bir senedir merkezde neler yaptıklarını kendilerinden dinledim. Gururla ve umutla kendilerini anlattılar. Vodafone Türkiye ve Türkiye Vodafone Vakfı’nı anlattıktan sonra mobil teknolojileri günlük hayatta ve merkezde ürettikleri ürünlerin reklam ve satışında nasıl kullanabileceklerini konuştuk. Mobil Internet ile kendilerine yararlı olabilecek içereklere nasıl erişebileceklerini uygulamalı olarak deneyimleyerek keyifli bir sabah gecirdik. Ürettikleri el işleri ürünlerin ilanlarını sahibinden.com websitesindeki Türkiye Vodafone Vakfı dükkanında nasıl yayınlayacaklarını göstererek eğitimi tamamladık. İlk fırsatta tekrar benzeri bir projede yer almayı dört gözle bekliyorum.
Burak Öztürk

Verdiği teknoloji eğitimiyle Somalı kadınlarımıza destek olan Burak’a, temsili destekleriyle çocuklarımızın yüzlerini güldüren Şengül, Damla ve Cansu’ya ve tabii ki hediyeleriyle destek olan tüm Vodafone çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.