Ulaştırma Bakanlığı ve Vodafone Ben De Varım Projesiyle İstihdamda Engelleri Kaldırıyor | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından farklı engel gruplarından bireylerin istihdamına yönelik yürütülen “Ben de Varım” projesi kapsamında bu yıl, işitme engelli bireylere yönelik bir sempozyum gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın katıldığı sempozyumda, Düşler Akademisi’nin işitme engelli öğrencilerinden oluşan tiyatro topluluğu Düşler Kumpanyası, “Grease” müzikaliyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2009 yılında başlatılan “Ulaşımda, İletişimde ve Hayatın İçerisinde Ben de Varım” projesi kapsamında bu yıl işitme engelli bireylerin istihdamına yönelik düzenlenen “Sessizliğe Kulak Vermek” adlı sempozyumda Düşler Akademisi’nin işitme engelli öğrencilerinden oluşan tiyatro topluluğu Düşler Kumpanyası “Grease” müzikalini sergiledi. Düşler Kumpanyası üyeleri başarılı performanslarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı.

“Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımını destekliyoruz”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray konuşmasında  “Toplumumuzun önemli bir kesimini teşkil eden engelli vatandaşlarımızın, mobil teknolojileri kullanarak hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik, özel mobil uygulamalar ve ÖİV’yi (Özel İletişim Vergisi) sıfırlayan özel tarifeler geliştirdik” diye konuştu. Engelli bireylerin istihdamını destekleyen projelerin önemini vurgulayan Timuray, sözlerine şöyle devam etti: “Beş yıldır Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen “Ben de Varım” projesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Engellilik insan olma halinin doğal bir parçasıdır. Vodafone Türkiye ailesi olarak inanıyoruz ki bizler bakış açımızı değiştirirsek, onların hayatları değişecek.”

Vodafone iletişimde de engelleri kaldırdı

Vodafone Türkiye, engelli abonelerinin ses ve veriyi kapsayan tüm iletişim ihtiyaçlarını özgürce karşılaması amacıyla sektöründe bir ilke imza atarak, tarifelerdeki aylık sabit ücretin %25 Özel İletişim Vergisi’ni (ÖİV) engelli aboneleri için üstlenen operatör olarak dikkat çekiyor. Yine bir ilk olarak, engelli bireylerin ihtiyacına yönelik özellikler barındıran, standart cep telefonlarına oranla daha büyük olan ve üzerinde engellilerin ihtiyaç duyduğu zaman güvenlikleri için kullanabileceği “acil durum” butonu bulunan Vodafone 155’i sunan Vodafone, cep telefonu ekranındaki yazıları sesli okuma özelliğine sahip Nuance Talks yazılımını ise, görme engelli aboneleri için hiçbir ücret ödemeden erişilebilir kılıyor.