Girişimcilikte Önce Kadın Eğitimleri Tamamlandı | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Girişimcilikte Önce Kadın Eğitimleri Tamamlandı

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi”nde Danışman Öğretmen eğitimleri tamamlandı.

Projede görev alacak 10 ildeki 100 danışman, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen üçer günlük eğitim programlarıyla alanında uzman kişiler tarafından girişimcilik, bilişim ve mobil teknoloji eğitimleri aldılar. Proje kapsamında Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da faaliyet gösteren pilot kurum olarak belirlenen Halk Eğitimi Merkezlerinin yönetici ve öğretmenlerinin, 3 gün boyunca aldıkları eğitimlerinin ardından illerinde toplam 10.000 kadına dijital ve mobil teknolojiler, pazarlama, mali yükümlülükler, iletişim becerileri ve girişimcilik konularında eğitim vermeleri planlanıyor.

Projeyle, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerine devam eden kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini oncekadin.gov.tr sitesi üzerinden Türkiye genelinde satışa sunmaları sağlanacak. oncekadin.gov.tr sitesi üzerinden satış performanslarına dayalı bir yarışmaya katılacaklar. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL ve üçüncüye 5.000 TL, jüri özel ödülü olarak da 2 kişiye 2.000’er TL para ödülü verilecek. Kursiyer kadınlar para ödüllerinin yanı sıra KOSGEB eğitimleri de kazanma fırsatı bulacaklar. 300 başarılı kadına KOSGEB destekli girişimcilik eğitimi alma imkânı sağlanacak.

Proje kapsamında yürütülecek ödüllü yarışmaya oncekadin.gov.tr üzerinden yapılacak başvurular Mayıs ayında başlayacak ve 23 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek.