Girişimcilikte Önce Kadın

El emeği, göz nurunu bilgi teknolojileriyle birleştiriyor; hem ekonomik hem sosyal açıdan kadın gücünü her zaman destekliyoruz.

• Hobi olarak başlanan çalışmaların gelir getiren faaliyetlere dönüşümü

Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirebilmek; eğitim ve refah seviyelerinin artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın projesini; Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürütüyoruz.

Projeyle, girişimci kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin bilgi iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerle kolayca satılmasına ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesine olanak sağlıyoruz.
  • Dijital mağaza, tüm Türkiye’nin hizmetinde

Kadın kursiyerleri tüketiciyle buluşturma amacıyla açılan oncekadin.gov.tr Web sitesinde, tüm Türkiye’ye 7/24 hizmet veren dijital mağazayla kadınlarımıza dijitalleşme yolunda sağlam bir zemin yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Projenin başladığı ilk iki yılda oncekadin.gov.tr sitesine üye olan toplam
    8.256 kadın tarafından 31.736 adet ürün satışa sunuldu.

• Hatice Çelik

Ortahisar HEM / Trabzon / Türkiye Vodafone Vakfı Özel Ödülü

Girişimcilikte Önce Kadın | Daha önce hiç kimseden takdir görmemiştim. Yapamayacağımı ve başaramayacağımı söyleyenler çoktu. Fakat Girişimcilikte Önce Kadın projesi aracılığıyla aldığım kurslar özgüvenimi yerine getirdi. Daha önce bilmediğim internet bankacılığını kullanmaya başladım ve artık başarmak için önümde hiçbir engel olmadığını düşünüyorum.