Girişimcilikte Önce Kadın

El emeği, göz nurunu bilgi teknolojileriyle birleştiriyor; hem ekonomik hem sosyal açıdan kadın gücünü her zaman destekliyoruz.

• Hobi olarak başlanan çalışmaların gelir getiren faaliyetlere dönüşümü

Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirebilmek; eğitim ve refah seviyelerinin artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın projesini; Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürütüyoruz. Projeyle, girişimci kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin bilgi iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerle kolayca satılmasına ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesine olanak sağlıyoruz.
  • Dijital mağaza, tüm Türkiye’nin hizmetinde

Kadın kursiyerleri tüketiciyle buluşturma amacıyla açılan oncekadin.gov.tr Web sitesinde, tüm Türkiye’ye 7/24 hizmet veren dijital mağazayla kadınlarımıza dijitalleşme yolunda sağlam bir zemin yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin başladığı ilk iki yılda oncekadin.gov.tr sitesine üye olan toplam8.256 kadın tarafından 31.736 adet ürün satışa sunuldu.
  • Girişimcilikte Önce Kadın
    Beceri kurslarında 22 yıldır kadınlarla birlikte çalışıyorum. Sürekli üretiyor ama yaptığımız işleri satıp kazanç elde edemiyorduk. Bizler için pazar bulmak, satış yapmak çok zordu ve bu durum beni çok üzüyordu. Her zaman öğrencilerime nasıl bir pazar yaratabilirim düşüncesindeydim. Girişimcilikte Önce Kadın projesi bu anlamda hayallerimi gerçekleştiren bir proje oldu çünkü çok sevdiğim öğrencilerime satış imkânı yaratarak ürünlerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağladılar.
    Fatma Gündoğdu
    Olgunlaşma Enstitüsü, Trabzon / Danışman Öğretmen