Girişimcilikte Önce Kadın

El emeği, göz nurunu bilgi teknolojileriyle birleştiriyor; hem ekonomik hem sosyal açıdan kadın gücünü her zaman destekliyoruz.

• Hobi olarak başlanan çalışmaların gelir getiren faaliyetlere dönüşümü

Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesine, eğitim ve refah seviyelerinin artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın projesini Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürütüyoruz. Projeyle, girişimci kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin dijital teknolojilerin getirdiği yeniliklerle kolayca satılmasına ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesine olanak sağlıyoruz.
  • Dijital mağaza, tüm Türkiye’nin hizmetinde

Kadın kursiyerleri tüketiciyle buluşturma amacıyla açılan oncekadin.gov.tr web sitesinde, tüm Türkiye’ye 7/24 hizmet veren dijital mağazayla kadınlarımıza dijitalleşme yolunda sağlam bir zemin yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 30 bin üyesi bulunan oncekadin.gov.tr dijital mağazasında bugüne kadar 15 kategoride 52 bini aşkın ilan verildi, 1 milyon TL’nin üzerinde satış yapıldı.
  • Başarılı girişimci kadınların desteklenmesi ve projede yer alan diğer kadınlara rol model olarak hikâyeleriyle ilham vermeleri hedefiyle her dönem sonunda Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması düzenliyoruz.

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda Türkiye’nin dört bir yanından toplam 621 başvuruyla bugüne kadarki en yüksek başvuruya ulaştık. Kursiyerlerin kendi üretimleri olan el yapımı ürünlerle katıldığı ve projenin internet sitesi aracılığıyla satış yaptığı yarışmada katılımcılar, satış adedi, oncekadin.gov.tr’ye yüklenen ilan adedi, kargolu ve kargosuz satış tutarları gibi sayısal verilerle değerlendirildi. 3 kişiye Büyük Ödül, 2 kişiye ise Jüri Özel Ödülü ve en yenilikçi ürünü tasarlayan proje katılımcısına Üründe İnovasyon Ödülü olmak üzere 6 kadına girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için toplamda 43 bin 500 TL’lik cansuyu sermayesi sunduk.

Proje kapsamında başarılı girişimci kadınlar için bugüne kadar 120 bin TL cansuyu sermayesi sağlamış olduk.

Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması Yayında!

Uygulama sayesinde kadınlar daha önce Halk Eğitimi Merkezlerinde sınıf içi verilen girişimcilik ve teknoloji eğitimlerini ücretsiz olarak alabiliyorlar.

Eğitimlerini tamamlayan kadınlar Halk Eğitimi Merkezi’nden mesleki eğitimlerini alarak uygulama üzerinden kolayca oncekadin.gov.tr’ye ürünlerini yükleyip, aile bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar.

Uygulamayı IOS ve Android marketlerden ücretsiz indirebilirsiniz.

Kapat

Geri Kapat