Düşler Akademisi

Sanat ve sanatçı engel tanımaz yaklaşımıyla engelli bireylerimizi toplumla bütünleştiren ve sosyal engelleri kaldırmayı hedefleyen çalışmaları destekliyoruz.

• Yepyeni bir yaşam yolculuğu ile toplumsal hayata eşit ve aktif katılım.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği iş birliğiyle 2008 yılında başlattığımız Düşler Akademisi projesi, engelli bireylerin sanat aracılığıyla sosyal dışlanmayı kırmalarını, aktif ve üretken olmalarını desteklemeyi hedefliyoruz.

Projede, gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere; paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak doğal bir eğitim alanı sağlıyoruz.

Tesisler

Düşler Akademisi Ataşehir

Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimleri verilmesine olanak sağladığımız Düşler Akademisi Ataşehir’de; vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, enstrüman, resim, tasarım gibi sanat atölyeleri yanında, kişisel gelişim ve motivasyonu güçlendirici atölyeler de düzenleniyor.

Sosyal dışlanmışlık yaşayan bireylere yönelik olarak sunulan farklı sanat dallarına ait eğitimlerle engelli bireylerin kendilerini sanat yoluyla ifade edebilmeleri ve içinde bulundukları toplumla uyumlanabilmeleri destekleniyor.

Düşler Akademisi Kaş

Antalya’nın Kaş beldesinde Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezi olarak 2014’ün Haziran ayında açılışını yaptığımız Düşler Akademisi Kaş; eğitim, sanat, spor ve rekreasyon alanlarında hizmet veriyor. 20 Dönümlük arazide 70 yıllık Çukurbağ İlkokulu binasının tarihsel ve doğal dokusu korunarak tasarlanan Düşler Akademisi Kaş’ta, 12 ay boyunca Türkiye’nin her yerinden gönüllü katılımcılar eşliğinde engelli bireylerin sosyal entegrasyonunu sağlayarak, yaşam kalitelerini kalıcı çözümlerle artırmayı hedefleyen çalışmalar yapılıyor.

Düşler Akademisi Kaş’ın en önemli özelliklerinden bir diğeri de, engelsiz olduğu kadar sürdürülebilir bir köy olması. Engelli bireyler, Düşler Akademisi Kaş’ta Akdeniz coğrafyasının sağladığı tüm doğal aktivitelerden faydalanabiliyorlar.

Sosyal ve sanat eğitimlerinin dışında su sporlarından ekolojik tarıma, çok geniş yelpazede faaliyetlerle kendilerini geliştirebiliyorlar.

Faaliyetler

Düşler Mutfağı

Nisan 2012’de kurulan birbirinden lezzetli pastalar yapılan mutfak akademimiz.

Bir sosyal girişim olan Düşler Mutfağı eğitim atölyeleri düzenliyor ve imalathanesinde üretimleriyle catering hizmeti sunarak farklı engel gruplarından katılımcılarına mesleki beceri kazandırmayı hedefliyor. Elde ettiği geliri daha fazla dezavantajlı gencin aktivitelerden faydalanması ve istihdam edilmesi için kullanıyor.

Düşler Mutfağı’nda tatlı, tuzlu şeker hamurlu kurabiyeler ve pastalar yapılmaktadır. Ayrıca mevcut ürünlerinin yanısıra sağlıklı beslenmeyi de desteklemek amacıyla yağsız, unsuz ve şekersiz ürünleri de bulunmaktadır.

D-Film

D-Film ile kamera önündeyiz.

D-Film adlı grupta video, klip ve fotoğraf çekimi yapılıyor; firmalara bu alanlarda hizmet veriliyor.

Social Inclusion Band

Düşler Akademisi müzik atölyelerinden mezun yetenekli gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşan müzik grubumuz.

Düşler Akademisi müzik atölyelerinden mezun yetenekli gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşan müzik grubu Social Inclusion Band; Cahit Berkay, Babazula, Baki Duyarlar, Bengü, Baran Say gibi profesyonel müzisyenlerle bir araya gelerek tanınmış mekânlarda ve Vodafone olarak sahiplendiğimiz festivallerimizde sahne alıyor.

2011 yılında sınırlı sayıda üretilen ilk albümleri “Düşlerden Yıldızlara”, kaliteli müziklerinin en önemli göstergesi.
Düşler Akademisi
Düşler Akademisinde sevgi dili vardır, bozan çok mutlu olamaz düşler diyarında. Tanıyıp tanımadığın herkes seni sever, sana gülümser, yoldaş olur. Düşbazların tek derdi birbirini mutlu etmektir, paylaşırlar sahip olduklarını. Yemeklerini, odalarını, çadırlarını, tuvaletlerini, t-shirtlerini, bilgilerini, zamanlarını, sevgilerini… Yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, ırk, din, ekonomik sınıf etiketleri kapıda bırakılır, herkes ‘gönüllü’ t-shirt’ünü giyer, başlar patates soğan doğramaya. 6 Günlüğüne düş diyarına gelen genç kıza belki de ilk defa tanıdığı tanımadığı herkes sabah uyandığında gülümseyerek "günaydın" der. Birileri para karşılığı olmadan onun için kahvaltı hazırlar, beraber yenilmesi için meyve sebzeleri yetiştirir, büyütür, tuvaletleri duşları yıkar, ona bildiği her ne ise aşkla mutlulukla öğretir.
Sevda Baysal
Düşler Akademisi Gönüllüsü