Dijital Benim İşim

Kadınların dijital hayata dahiliyetlerini ve dijital alanlarda aktif işgücüne katılmalarını destekliyoruz.

• Kadınların potansiyelini, teknolojinin gücüyle buluşturuyoruz.

İŞKUR, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital topluma dahiliyetlerini sağlamayı ve bilgi teknolojileri eğitimi almış kadınların işgücüne katılmasını amaçlıyoruz. Bu projeyle, teknolojinin gücünü kullanarak kadınları meslek sahibi yaparken, dijital toplum hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız.
  • “Dijital Benim İşim” projesi 12 ilde, 12 bine yakın kadına ulaşacak.

“Dijital Okuryazarlık” 12 ilde 12 bine yakın kadına , “Dijital Pazarlama eğitimleri ise 1.200 kadına verilecek. Proje eğitimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas, Kastamonu ve Ağrı’da düzenlenecek. Eğitimler, proje illerinde belirlenen Halk Eğitimi Merkezlerinde yapılacak. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze, bir kısmı da online olarak verilecek.

İŞKUR da “Dijital Pazarlama”eğitimlerine, yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı İş Kulübü ile destek olacak. İŞKUR ayrıca, bu eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin özgeçmişlerini kendi sistemine kaydedecek.

Eğitimler

• Dijital Okuryazarlık

Kadınları dijital dünyayla tanıştırarak onlara djiital okuryazarlık becerisi kazandırmayı hedefleyen “Dijital Okuryazarlık” eğitimleri, toplam 24 saat sürecek.

Bu eğitimlerin konuları şu şekilde olacak:

• Bilgisayarın Temel Özellikleriyle Kullanımı
    • Dijital Ortamda İçerik Üretimi
    • Elektronik Haberleşme Yöntemleri
    • Arama Motorları ve Kullanımı
    • Web Sitesi Kavramı ve Amacına Uygun Kullanımı
    • Mobil İmkânlar ve Hizmetlerden Faydalanma
    • Sosyal Medya Kullanımı
    • Arama Motoru Pazarlaması
    • Dijital Etik
    • Bilintçli Bilgi İletişim Teknolojisi Kullanımı
  • Dijital Pazarlama

• Kadınlara dijital mesleki eğitim vererek işgücüne katılmalarına olanak sağlamayı hedefleyen “Dijital Pazarlama” eğitimleri ise toplam 40 saat sürecek.

Bu eğitimlerin konuları ise şu şekilde olacak:

• Pazarlamaya Giriş ve Dijital Pazarlamanın Temelleri
    • Sosyal Medya Yönetimi, Görsel Üretimi ve Yönetimi
    • Mobil Pazarlama
    • Dijital Pazarlamada Güncel Stratejiler
    • e-Posta Pazarlama
    • Halkla İlişkilerde Temel Yaklaşımlar ve Djitalde İtibar Yönetimi
    • Yasal Düzenlemele
    • e-Ticaret
    • Arama Motoru Pazarlaması
    • Sosyal Medya Yönetimi

Sıkça Sorulan Sorular

Proje hangi illerde ve Halk Eğitimi Merkezlerinde uygulanıyor?

Projeye nasıl katılabilirim?

Proje kurslarının kendi ilinizde hangi halk eğitimi merkezinde uygulandığına bakıp ilgili kuruma yüz yüze başvurarak kayıt olabilirsiniz. Yeterli kişi sayısına ulaşıldığında kurslar açılacak ve tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

Proje kapsamında hazırlanan kurs programları neler?

Proje kapsamında Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama olmak üzere 2 ayrı kurs programı hazırlanmıştır.

Dijital Pazarlama kursuna katılmak için Dijital Okuryazarlık kursunu tamamlamam gerekiyor mu?

Hayır, gerekmiyor. Kurs programları birbirinden bağımsız sürdürülüyor.

Kurslara katılım şartları nelerdir?

Dijital Okuryazarlık kursuna katılım için şartlar şu şekildedir:
  • Proje illerinden birinde yaşamak
  • 18 yaş üstünde olmak
  • Akıllı cep telefonu sahibi olmak
Dijital Pazarlama kursuna katılım için şartlar şu şekildedir:
  • Proje illerinden birinde yaşamak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Akıllı cep telefonu sahibi olmak
  • Meslek liselerinin Büro Yönetimi – Sekreterlik, Grafik Tasarımı, Bilgisayar Bölümü ve alanları, Muhasebe ve Finansman, Bankacılık, Pazarlama ve Perakende, Halkla İlişkiler – İletişim, Turizm, Lojistik bölümlerinden mezun olmuş olmak veya en az ön lisans mezunu olup daha önce bilgisayar kursuna gittiğini belgeleyebilmek

Eğitimlerin süresi ve uygulama şekli nasıl?

Dijital Okuryazarlık kurs programı 16 saat yüz yüze ve 8 saat çevrimiçi olmak üzere toplam 24 saatlik bir eğitimdir. Dijital Pazarlama kurs programı ise 32 saat yüz yüze ve 8 saat çevrimiçi olmak üzere toplam 40 saatlik bir eğitimdir. Çevrimiçi eğitimlere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Platformu ve uygulamalarından giriş yapılacaktır.

Kursu bitirdiğimde sertifika alabilecek miyim?

Evet, alabileceksiniz. Eğitim sonunda yapılacak yazılı sınav sonrasında başarılı olan kursiyerler MEB tarafından resmi kurs bitirme sertifikası alacaktır.
Kapat

Geri Kapat