Kırmızı Işık

Kırmızı Işık, şiddete uğrayan ve güvenliği konusunda endişe duyan kadınlara destek olmak üzere oluşturulmuş bir uygulamadır.

• Kırmızı Işık Uygulaması Yenilendi! Yol Arkadaşım İle Kadınlar Yolculuklarında Artık Daha Güvende Hissedecek.

Vodafone Grup Vakfı’nın aile içi şiddetin etkilerini ortaya koymak için Türkiye dahil 9 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünyada çalışanların %37’si, Türkiye’de %42’si aile içi şiddet görüyor. Her 3 çalışandan 1’i acil yardıma erişim sağlayacak bir mobil uygulamanın aile içi şiddetin iş yaşamına etkilerini önemli ölçüde azaltabileceğine inanıyor. Böyle bir uygulamaya sahip olma fikri %45 oranla en çok Türkiye’de ilgi görüyor.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak kadına şiddetle mücadele konusunda hayata geçirdiğimiz “Kırmızı Işık” uygulamamızı “Yol Arkadaşım” eklentisi ile geliştirdik. Yol Arkadaşım sayesinde kadınlar belirledikleri kişilerle yolculuk rotalarını paylaşabilecek ve birbirleriyle tek tuşla iletişim kurabilecekler. Rotadaki beklenmedik değişikliklerden bu kişiler anında haberdar olabilecekler.

Aile İçi Şiddet ve İstismara Yönelik İş Yeri Rehberi Yayında
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Dr. Jane Pillinger tarafından Vodafone Grup Vakfı için hazırlanan Aile İçi Şiddet ve İstismara Yönelik İş Yeri Rehberi’ne buradan ulaşabilirsiniz.
Şiddet tanımlarını, şiddetin iş yerine etkilerini, çalışan ve yöneticilerin bu etkileri en az indirmek için yapabileceklerini örnekler ve vaka analizleri ile anlatan bu rehberin aile içi şiddet konusunda farkındalık ve bilincin artmasına yardımcı olmasını amaçlıyoruz.

Geri Kapat

add-or-plus app-store block brand-outline broadband-mid broadband bundles-hi-dark call calls-contacts-mid chat chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close community customer-care dashboard-hi dashboard deals delivery gonulluluk help location-hi location mail members menu mobile-hi-dark mobile-mid mobile my-vodafone network-signal-hi network offer-badge-percent offer-badge pause play quote-leftCreated with Sketch. quote-rightCreated with Sketch. rank-virtuoso report reports return-product roaming search security-mid security share social-facebook social-google-plus social-instagram social-twitter social-youtube tail tick top-up tv upgrade-mid video vodafone-logo-white vodafone