Düşler Akademisi

Sanat ve sanatçı engel tanımaz yaklaşımıyla engelli bireylerimizi toplumla bütünleştiren ve sosyal engelleri kaldırmayı hedefleyen çalışmaları destekliyoruz.

• Yepyeni bir yaşam yolculuğu ile toplumsal hayata eşit ve aktif katılım.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği iş birliğiyle 2008 yılında başlattığımız Düşler Akademisi projesi ile, engelli bireylerin sanat aracılığıyla sosyal dışlanmayı kırmalarını, aktif ve üretken olmalarını desteklemeyi hedefledik.

2019 yılında tamamladığımız projede gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere; paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak doğal bir eğitim alanı sağladık.
Düşler Akademisi
Düşler Akademisinde sevgi dili vardır, bozan çok mutlu olamaz düşler diyarında. Tanıyıp tanımadığın herkes seni sever, sana gülümser, yoldaş olur. Yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, ırk, din, ekonomik sınıf etiketleri kapıda bırakılır, herkes ‘gönüllü’ t-shirt’ünü giyer…
Sevda Baysal
Düşler Akademisi Gönüllüsü