Pelin Karahan’dan Girişimci Kadınlara Tam Destek.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğinde düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın ödül törenine ünlü oyuncu Pelin Karahan da katıldı. Törende başarılı girişimci kadınlara toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi.

Ünlü oyuncu Pelin Karahan, Türkiye Vodafone Vakfı’nın düzenlediği Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün yaptığı törende, Pelin Karahan bir panel yönetti ve konukları Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Girişimcilikte Önce Kadın projesi katılımcılarından Berna Ertürk Polat ve Gülter Coşkun ile birlikte kadın girişimciliği ve girişimcilikte teknolojinin rolü üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

“Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin kadınların güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu belirten Pelin Karahan, “Projeyi gönülden destekliyorum. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer alması gerekiyor. Kadınlar, teknolojinin de desteğiyle çok başarılı işlere imza atabilir. Kadınların desteklenmesine büyük ihtiyaç var. Bu tür projelerin artmasını ve kadınlara sunulan fırsatların çoğalmasını diliyorum” dedi.

Toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi

Türkiye’nin dört bir yanından toplam 621 başvuruyla bugüne kadarki en yüksek başvurunun alındığı yarışmada, Balıkesir’den Berna Ertürk Polat birinci, Yalova’dan Sevcan Engin ikinci, Denizli’den Gülpembe Yakın üçüncü olurken, Samsun’dan Sezin Moral ve Ordu’dan Pınar Güder Beşli Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmada bu yıl ilk kez verilen Üründe İnovasyon Ödülü’ne ise İstanbul’dan Gülter Coşkun layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi.