Kadına şiddete karşı
hep birlikte #BenVarım demek için
Vodafone Instagram sayfasında
buluşuyoruz.

Tıkla, #BenVarım demeye davet ettiğin arkadaşlarını etiketle. Biz şiddete karşı #BenVarım dedikçe acılar maskelenmeyecek, unutma!
#BenVarım de
kişi #BenVarım dedi
Kırmızı Işık, şiddete uğrayan ve güvenliği konusunda endişe duyan kadınlara destek olmak üzere oluşturulmuş bir uygulamadır. İndir ve paylaş.
Şiddete karşı #BenVarım de.
Vodafone Grup Vakfı’nın aile içi şiddetin etkilerini ortaya koymak için Türkiye dahil 9 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünyada çalışanların %37’si, Türkiye’de %42’si aile içi şiddet görüyor. Her 3 çalışandan 1’i acil yardıma erişim sağlayacak bir mobil uygulamanın aile içi şiddetin iş yaşamına etkilerini önemli ölçüde azaltabileceğine inanıyor. Böyle bir uygulamaya sahip olma fikri %45 oranla en çok Türkiye’de ilgi görüyor.
Kırmızı Işık Uygulaması’yla neler yapabilirsin?
Telefonun sallanması ile de yakınlarına mesaj ve konum bilgisi acil SMS olarak gönderilebilir.
Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı acil numaraları tek tuş ile aranabilir.
En yakın AÇSHB Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi adresleri ve başvurulabilecek kuruluşlar harita üzerinden bulunabilir.
Şiddete maruz kalındığında neler yapılabileceği ile ilgili bilgiler bulunabilir.
Kadınlar kendilerini güvende hissetmedikleri seyahatleri süresince, belirledikleri kişiler tarafından takip edilebilirler.
Görme engelli kullanıcılar dokunarak seçtikleri ögenin sesli okunmasını sağlayabilirler.
Arapça dil seçeneği ile Türkçe bilmeyen mülteci kadınlar kullanabilir.